The Story

Historien om Camilla

Året er 2003 og vægten står på sit højeste – 131 kilo.
Camilla Steen Larsen har været mange ting igennem, mange års lyven for sig selv har sat sine spor indvendigt og udvendigt.

Noget måtte ske, og efter et brev til hendes far skete noget pludseligt- 20 kilo røg på tre måneder.

“Jeg fik blod på tanden. Jeg var kommet ud af kokkefaget og arbejdede nu for min far som klinikassistent. Arbejdstiderne, den faste indkomst, måltider på de rigtige tidspunkter – det hele passede bedre sammen med den én-gang-for-alle-livstilsændring jeg var på vej til.”

Alt i alt tog det kun 11 måneder at smide 54 kilo, men det var langtfra dér, det hårde arbejde lå. Det var da kiloene var væk, at det egentlige arbejde startede – det at vænne sig til ikke at veje dem mere, for med de ekstra kilo lå en beskyttelse …

“Det hele kom 54 kilo tættere på, også i forholdet til mig selv.
Den attitude jeg havde forsvandt også, så i en alder af 27 år oplevede jeg for første gang at blive genert over et kompliment. Det blev en rejse med at lære mig selv at kende på ny. At omfavne alt det nye, og bløde, der pludselig var kommet til overfladen. Jeg blev bevidst om de situationer, hvor det hele blev “for meget”, og hvor jeg normalt ville sætte mig med en Matador Mix for ikke at mærke det, der virkeligt skete indeni. Samt en dyb angst for ikke at blive tyk igen. For mig har det at finde grunden til, at jeg blev så tyk – og ændre det – været med til, at jeg denne gang ikke tog det hele på igen.”

Mødet med Nia

Camilla var tilbage som aerobic-instruktør efter nogle års pause.
Hun havde taget en QiGong-uddannelse og en veninde tog hende med til Nia. Det var absolut ikke kærlighed ved første blik.

“Jeg havde mine meget faste holdninger til, hvad holdundervisning til musik er, og synes det var noget værre blødt mærk-dig-selv-agtigt noget. Igen en attitude der hørte “det gamle til”. Jeg vidste dog også, da jeg efter anden prøvetime med samme oplevelse ærligt talt både følte mig sur og irriteret, at hér var den gyldne mellemvej mellem aerobic og qigong. At jeg kunne blive så tosset over koreografi, til musik, med glade mennesker, der dansede – alt hvad jeg var vant til; der var noget hér, en dør jeg skulle gå ind ad.”

Efter kun to timers Nia drog Camilla i 2006 til Nia Headquarter i Portland, Oregon, USA. Det blev starten til en rejse, som vil fortsætte længe endnu. Camilla har nu alle fem bælter og er certificeret Nia Black Belt Teacher.

Da Camilla kom hjem var hun den eneste, der underviste i Nia i Danmark, men med en lyst, en passion og et drive, der førte til, at hun i 2010 åbnede sit eget studie på Frederiksberg.

Turen til StudioNiaCph

“Utroligt nok rejste folk med mig rundt fra sal til sal.
Det første sted vi var, var der så meget fugt, at der voksede en trekløver ud af væggen. Jeg kom med mit eget sort-og hvid ternede linoleum, rullede det ud og tapede det fast oven på betongulvet. Jeg var så taknemmelig over, at de kom og dansede med MIG – flere af dem, der var med fra start danser med mig endnu.”

Siden blev det til leje af etablerede sale på fem forskellige locations i København indtil det helt rigtige sted dukkede op. Camilla ville mere, hun ønskede sig sit eget, selvom det at være den eneste i landet var risikabelt – og både et plus og et minus.

Det tog halvandet år at finde det helt rigtige sted.

“For danskerne er Nia noget nyt og det tager tid – vi er ikke de hurtigste til at åbne armene og tage noget nyt til os. I USA er Nia nærmest ligeså kendt i folkemunde som yoga, og det håber jeg sker i Danmark også.”

Passionen bag StudioNiaCPH

Camillas beslutning om at åbne eget studie skulle gennem mange “hva’ nu hvis”, og “det kan jo også gå galt” men i 2010 fandt Camilla det helt rigtige sted og kastede sig ud i det.

“Jeg tænkte: Nu gør jeg det. Hvis jeg satser stort, vinder jeg stort… og det føler jeg,  jeg har gjort. Jeg har fundet en styrke ved ikke at falde tilbage i det vante og trygge, at ”det kan jeg heller ikke” eller ”det er jeg ikke dygtig nok til”, ”tænk nu hvis”, ”det er også synd for mig, at det kun er mig i Danmark”. Alle de overbevisninger, der før havde taget i mig, og som jeg måtte spise for at overdøve. Nu turde jeg møde min dybeste frygt og først da kunne mærke, at det her er det rigtige. Jeg ELSKER at gå på arbejde, at se det jeg rører i folk. At se de ændringer, de går igennem… og ændringer af gamle mønstre er ikke altid med smil fra øre til øre.
Jeg fandt ud af, at dét mit hjerte virkelig brænder for er lade min historie inspirere andre til at finde DERES vej.”

Dette gør jeg:

  • ved bevægelse i form af Nia, Soul Motion og YogaStretch.
  • ved foredrag, hvor jeg deler min historie.
  • ved 1:1 forløb.
  • ved Workshops i udlandet, hvor jeg har et varmt og solidt Nia og Soul Motion Community Community.
  • ved Mastery of Self Training – hvor det at blive din din egen mester er nøglen

Hvor danser vi hen?

Camilla har åbnet op for at dele sin historie om at miste sine forældre til kræft, lige da hun stod på vippen klar til at springe ud i hendes karriere. Det er blevet til foredrag i Kræftens Bekæmpelse, som muligvis bliver til flere. Camilla delte de værktøjer, som Nia og Soul Motion har givet hende – alt det hun brugte, da hun stod midt i sorgen.

“Nia giver mig det hele – efter at have undervist siden 1991 kan jeg for første gang sige, at hér får jeg det hele på en gang. Jeg både mister mig selv og finder mig selv. Nia har uden tvivl været med til at holde mig fast i de ændringer, jeg har foretaget i mit liv. Nia har gjort, at jeg har holdt vægten og ikke som før taget det hele på igen, plus 10… Det har ikke altid været sjovt, jeg har stået med tårerne trillende ned ad kinderne i en time. Men det er ok – alt er perfekt – jeg er lige hvor jeg skal være. De må gerne se mig, jeg har mødt mig selv og min frygt. De erfaringer er alt sammen det, jeg tager med mig, når jeg lærer fra mig. Jeg har været der selv og nyder at dele derfra. Jeg kalder det Motivation Gennem Bevægelse og kan jeg inspirere og hjælpe folk til mere nydelse og livsglæde, er jeg her.”

Da Camilla i 2011 havde sin første Soul Motion oplevelse blev hun forelsket. Det var med Soul Motions grundlægger Vinn Arjuna Marti.
“Hvis ikke det var fordi jeg havde gået hele vejen med Nia og allerede var Black Belt, er jeg ikke sikker på jeg ikke havde skiftet spor. Jeg mødte en side af mig, jeg ikke kendte så godt som hende, der lærer 13 principper og gør dem perfekt. Jeg kan stadig huske hvor inspireret jeg blev af en ældre herre på workshoppen, der svingede hans arme over hoved. Han kunne dårligt gå på sine ømme fødder. Jeg var dybt rørt og fornemmede for første gang at blive bevæget af dét omkring mig.
Det var måske hér frøet blev sået til i år – på studiets syv års fødselsdag – at få det nye navn Be moved.

“If you can dream it, you can do it” – Walt Disney

“Jeg ønsker så gerne, at vi alle når til, at det ligegyldigt om det hedder Nia, 5Rytmer, Movement Medicine, Soul Motion – det er dans og vi fremmer vores bevidsthed! Dans påvirker vores nervesystem – dans stimulerer, heler, får os ud af det vante… Lad os mødes i hjertet og danse dérfra på og udenfor dansegulvet, verden har brug for os”

”Jeg drømmer om at dele dans og bevægelse med hele verden. Hvad det hedder er irrelevant – Nia har været mit værktøj, min døråbner. Soul Motion min kærlighedsaffære og store inspiration. Det vigtigste er, at jeg deler MIG og ikke en kopi af det de andre gør, om hvem vi formoder har så og så meget succes.
Jeg har længe rendt efter penge ud af frygt for ikke at have dem, men er nået til med sikkerhed at vide, at når jeg lader følelser og livet passere igennem mig uden at have brug for at vide “endestationen”, bliver hver et øjeblik af min dag en dans. Jeg danser med livet og inspirerer alle omkring mig – ikke mindst mig selv!”

See you on the dancefloor

 

X